Mainos
Mainos

Tänään täydellinen kuunpimennys

Pilvet peittänevät kuunpimennyksen valtaosassa Suomea.

Pilvisen sään odotetaan estävän kuunpimennyksen näkymisen valtaosassa Suomea illalla. Parhaat mahdollisuudet pimennyksen seuraamiseen ovat Pohjois-Lapissa, arvioi Ilmatieteen laitos aamupäivällä.

Myös eteläisessä ja lounaisessa Suomessa kuunpimennyksen näkymiseen on pieni mahdollisuus. Kuunpimennys alkaa Suomessa kello 19.43. Täysvarjoon kuu alkaa siirtyä meillä kello 20.42, ja täysin pimentynyt maan kiertolainen on Suomen kohdalla 21.50. Pimennys on syvimmillään kello 22.21. Kuu alkaa poistua täysvarjosta kello 22.52.

Suomessa koetaan vuosittain 0-4 erilaista kuunpimennystä, ilmoitti Tähtitieteellinen yhdistys Ursa. Täydellisiä kuunpimennyksiä osuu Suomeen keskimäärin yksi vuodessa.

Pimentyessään Kuu muuttuu tummanpunaiseksi. Väri on peräisin Maan ilmakehän kautta taittuneesta valosta.

Tähtitieteen yhdistys Ursa sanoo, että pimennys näkyy parhaiten kiikarilla, mutta myös paljailla silmillä. Täydellinen kuunpimennys nähtiin Suomessa viimeksi vuosi sitten tammikuussa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme