Mainos
Mainos

Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää

Eri puolilla maailmaa naisten asiat ovat valokeilassa tänään, kansainvälisenä naistenpäivänä. Monissa maissa naistenpäivä on pyhäpäivä.

YK ja ihmisoikeusjärjestöt muistuttavat tasa-arvoisesta mahdollisuudesta koulutukseen ja tieteeseen sekä kehottavat maailmaa osoittamaan tukensa naisille, joilla on ollut keskeinen rooli Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kansannousuissa.

Euroopassa keskustellaan sukupuolten välisistä palkkaeroista. Tutkimusten mukaan sukupuolten palkkaero on EU:ssa yhä keskimäärin noin 17 prosenttia.

Suomessa päivä huipentuu juhlaan Helsingin yliopiston juhlasalissa. Tapahtumassa pääpuhujana on presidentti Tarja Halonen.

Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty 1900-luvun alkupuolelta lähtien. YK teki päivästä erityisen teemapäivän 1970-luvun puolivälissä, jonka jälkeen naisia on juhlittu vuosittain 8. maaliskuuta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme