Mainos
Mainos

Tänään vietetään Lastenkirjapäivää ympäri maailman

Tänään julkaistaan Lastenkirjapäivän kunniaksi satu, jonka lapset ovat eri puolilla maailmaa kehittäneet.

Kansainvälistä Lastenkirjapäivää on vietetty vuodesta 1967 kirjailija Hans Christian Andersenin syntymäpäivänä 2. huhtikuuta. Tämän vuoden teema on "Olipa kerran satu, jota koko maailma kertoi".

Kansainvälisen lastenkirjapäivän idea on nostaa esiin lastenkirjoja eri puolilta maailmaa ja innostaa samalla lapsia lukemaan.

Vuosittain yksi kansainvälisen IBBY-organisaation jäsenmaista valitsee Lastenkirjapäivälle teeman ja julkaisee maailman lapsille suunnatun lukemisen iloa korostavan viestin.

Tapahtumassa julkaistaan satu, jonka eri puolilla maailmaa olevat lapset ovat yhdessä kirjoittaneet kansainvälisen lastenkirjapäivän kunniaksi. Satu on aloitettu IBBY Finland ry:n toimesta suomalaisessa yläkoulussa, ja sitä on jatkettu useiden eri järjestöjen avulla eri puolilla maailmaa. Satu on vieraillut myös Meksikossa, joka toimii tänä vuonna kansainvälisen lastenkirjapäivän isäntämaana. Sadun lukee amerikkalais-skotlantilainen lasten- ja nuortenkirjakilija Teresa Flavin.

Suomen lastenkirjakaupan työpajaan osallistuvilla lapsilla on mahdollisuus ottaa osaa tämän yhteisen sadun päättämiseen. Tapahtuma on avoin kaikille.

International Board on Books for Young People (IBBY) on vuonna 1953 perustettu maailmanlaajuinen järjestö, joka työskentelee lasten- ja nuortenkirjallisuuden ja lukutaidon edistämisen eteen ympäri maailmaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme