Mainos
Mainos

Tänään vietetään valtakunnallista koiranpäivää – Suomessa noin 700 000 koiraa

Tänään vietetään valtakunnallista koiranpäivää. Kennelliitto ilmoittaa, että tänä vuonna teemapäivänä halutaan tuoda esiin koiraharrastuksen tuomaa iloa ja hyvinvointia niin koirien kuin niiden omistajienkin näkökulmasta.

Koiranpäivän tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea, esimerkiksi Helsingin Narinkkatorilla. Suomessa on Tilastokeskuksen tietojen mukaan noin 700  000 koiraa.

Kennelliiton viestintäpäällikkö Liisa Suoninen sanoo, että koiran kanssa liikkumisella on kansanterveydellistä merkitystä.

Kennelliitto järjestää koiranpäivänä useita tapahtumia ympäri Suomea. Niistä voi lukea täällä.

– Koirahan tarvitsee päivittäin liikuntaa vähän rodusta riippuen noin tunnista useampaan tuntiin. UKK-instituutin tuoreen selvityksen mukaan 22 minuuttia päivässä olisi ihmiselle hyvä aika liikkua vähintään. Ja koiranomistajallehan tämä on aika helppoa, Suoninen kertoo.

Suoninen kannustaakin kaikkia koiranopmistajia liikkumaan.

– Vaikka ulkona olisi "koiranilma", niin silti kannattaa koiran kanssa lähteä ulos lenkellie. Se virkistää koiraa ja  ulkoiluttajaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme