Mainos
Mainos

Tänään vietetty kansainvälistä naisten päivää

Suomalaiset naiset ovat tänään voineet viettää kansainvälistä naisten teemapäivää rintaa röyhistäen.
EU:n tietotoimiston tilastopaketin tulokset ovat nimittäin maamme naisille myönteisiä.

Hyvä suomalaiset naiset! Suomalaisnaiset ovat hyvin koulutettuja verrattuna eurooppalaisiin kanssasisariinsa. Koulutuksen taso on niin korkea, että yksikään EU-maa ei mene tilastoissa ohitse. Peräti 36 prosentilla 25-64 -vuotiaista suomalaista naisista on korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto.

Myös suomalaiset miehet jäävät tilastoissa naisten taakse, sillä korkea- tai ammattikorkeakoulun on heistä suorittanut vain 29 prosenttia.

Ikävä kyllä koulutustaso ei kerro palkkatasosta. Naisten palkkakuilu verrattuna miehiin on EU-maiden keskimääräistä tasoa syvempi. Naiset kuitenkin töissä ahkerasti. Euroopan unionin maista vain Tanskassa ja Ruotsissa työssäkäyvien naisten osuus on suurempi.

Kouluttautumisesta ja ahkerasta työssäkäynnistä huolimatta suomalaiset naiset ehtivät vielä lisääntymäänkin keskimääräistä enemmän. Vauhtia selittää se, että Suomessa lastenhankintaan ryhdytään vuotta keskimääräistä aikaisemmin, muihin EU-maihin verrattuna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot