Mainos
Mainos

Tänään vietetty kansainvälistä naisten päivää

Suomalaiset naiset ovat tänään voineet viettää kansainvälistä naisten teemapäivää rintaa röyhistäen.
EU:n tietotoimiston tilastopaketin tulokset ovat nimittäin maamme naisille myönteisiä.

Hyvä suomalaiset naiset! Suomalaisnaiset ovat hyvin koulutettuja verrattuna eurooppalaisiin kanssasisariinsa. Koulutuksen taso on niin korkea, että yksikään EU-maa ei mene tilastoissa ohitse. Peräti 36 prosentilla 25-64 -vuotiaista suomalaista naisista on korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto.

Myös suomalaiset miehet jäävät tilastoissa naisten taakse, sillä korkea- tai ammattikorkeakoulun on heistä suorittanut vain 29 prosenttia.

Ikävä kyllä koulutustaso ei kerro palkkatasosta. Naisten palkkakuilu verrattuna miehiin on EU-maiden keskimääräistä tasoa syvempi. Naiset kuitenkin töissä ahkerasti. Euroopan unionin maista vain Tanskassa ja Ruotsissa työssäkäyvien naisten osuus on suurempi.

Kouluttautumisesta ja ahkerasta työssäkäynnistä huolimatta suomalaiset naiset ehtivät vielä lisääntymäänkin keskimääräistä enemmän. Vauhtia selittää se, että Suomessa lastenhankintaan ryhdytään vuotta keskimääräistä aikaisemmin, muihin EU-maihin verrattuna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme