Mainos
Mainos

Tankkeri Nounouta odotettiin Koivistolle tänään

Kreikkalaistankkeri Stemnitsan sisaralus Minerva Nounou oli tänään illansuussa Suomenlahdella noin 20 kilometrin päässä venäläisestä Koiviston öljysatamasta. Suomalaisviranomaiset arvioivat Nounoun saapuvan perille noin iltakahdeksaan mennessä.

Laivan vauhti oli lähes seitsemän solmua. Tankkeri oli vielä aamulla runsaan sadan kilometrin päässä öljysatamasta. Venäläinen jäänmurtaja oli alkuillasta Nounoun apuna.

Tankkerin on määrä lähteä öljylastissa takaisin Suomenlahdelle aikaisintaan huomisiltana. Nounou hakee Koivistolta runsaan 100 000 tonnin raakaöljylastin.

Suomen merenkulkuviranomaiset pitävät vain keulastaan jäävahvisteisen öljylaivan liikkumista talven vaikeissa jääoloissa Suomenlahdella vakavana ympäristöuhkana. Kreikkalaisomistuksessa oleva tankkeri on melko uusi ja sillä on kaksoisrunko. Venäjän viranomaisten mukaan tankkerilla voidaan ajaa murtajan avustamana jäissä, ja sille on annettu venäläinen jääpassi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme