Mainos
Mainos

Tänne myrsky osuu pahiten – ”Tilanne päällä koko perjantaipäivän”

Myrskyisä matalapaine kulkee Suomen yli perjantaina. Tuuli voi kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja.

Perjantaina matalapaineen keskus kulkee Etelä-Lapin yli itään. Voimakkaimmat tuulet koetaan matalapaineen jälkipuolella maan keski- ja eteläosassa. Myrskypuuskat voivat aiheuttaa tuulituhoja.

Tuuli alkaa voimistua jo perjantaina aamulla. Myräkkä pahenee päivän ja illan aikana.

– Pohjoisilla merialueilla myrskyää. Sisämaassa kaikkialla Lapin eteläpuolella voi odottaa myrskypuuskia. Tämän hetken ennusteen mukaan pahimmat tuulet osuvat Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan sekä Pohjois-Pohjanmaalle ja Pohjois-Savoon. Matalapaine syvenee vielä Suomen yllä. Tilanne on päällä koko perjantaipäivän ja pahimmillaan vasta illalla idässä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Perjantain sateet painottuvat maan pohjois- ja keskiosaan. Poutaisinta on etelässä, missä voi olla jopa melko aurinkoista, vaikka tuuli puhaltaakin.

– Sade voi tulla Pohjois-Lapissa varhain aamulla ja taas myöhään illalla osittain räntänä tai lumena, muualla sade on vettä. Eniten sataa Etelä-Lapissa, Pohjois-Pohjanmaan itäosassa ja Kainuussa, enimmillään 15-20 millimetriä.

Perjantain lämpötilat ovat Keski- ja Pohjois-Lapin alle viidestä asteesta etelän ylimmillään 15-16 asteeseen.

Tuulet heikkenevät lauantain vastaisen yön aikana. Lauantai on laajalti aurinkoinen päivä, sunnuntaina tulee joitain sateita. Yöpakkaset ovat mahdollisia etelässä asti sunnuntain vastaisena yönä.

Myrskyn ennustetta voit seurata MTV:n sääsivustolta sadetutkasta ja merisäästä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme