Mainos
Mainos

Tapani Erlingistä tullihallituksen pääjohtaja

Valtiotieteen kandidaatti Tapani Erling ryhtyy johtamaan tullihallitusta. Tasavallan presidentti nimitti hänet tänään tullihallituksen pääjohtajan virkaan. Erlingin virkakausi alkaa lokakuun alussa. Edellinen pääjohtaja B. O. Johansson siirtyi eläkkeelle syyskuun alusta.

Pääjohtajan nimitysprosessi oli yllättävän hankala. Kokoomus ja RKP eivät asettuneet Erlingin nimityksen taakse. Valtioneuvoston istunnossa torstaina järjestetyssä äänestyksessä kokoomuksen ja RKP:n ministerit jäivät kuitenkin vähemmistöön.

Erling, 52, on puoluetaustaltaan sosiaalidemokraatti; hän oli ulkomaankauppaministeri Jermu Laineen poliittinen sihteeri vuosina 1973-74.

Erlingillä on monipuolinen kokemus valtionhallinnosta ja yrityselämästä. Outokummun palveluksessa hän on toiminut viime vuosikymmenen puolivälistä. Nykyisessä tehtävässään hän on ollut vuodesta 1993. Hän on myös Pietarissa toimivan ZAO Polar Mining -yhtiön toimitusjohtaja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme