Mainos
Mainos

Tapaninpäivän muistio

Tapaninpäivänä pienet päivittäistavarakaupat saavat olla auki joulutauon jälkeen.

Tänään vietetään tapaninpäivää eli toista joulupäivää.

Joulutauon jälkeen pienet, alle 400 neliömetrin suuruiset päivittäistavarakaupat saavat olla tänään auki neljä tuntia kello 8-18 välillä.

Suuremmat liikkeet sekä Alkot, postit ja pankit taas pysyvät kiinni huomiseen asti. Automaatti- ja korttipalvelut sekä pankkien verkko- ja puhelinpalvelut toimivat kuten muinakin pyhäpäivinä.

Julkinen liikenne sunnuntain aikatauluissa

Marttyyrien muistopäivä

Juna- ja bussiliikenteessä noudatetaan tänään sunnuntain aikatauluja. Tapaninpäivänä junat kulkevat sunnuntain aikataulujen mukaan, mutta liikenteessä on aatonaaton tavoin lisäjunia.

Lisätietoa junien jouluaikatauluista ja asemien aukioloajoista saa esimerkiksi VR:n internetsivuilta. VR:n puhelinpalvelu vastaa numerossa 0600 41900 joka päivä kello 7-22.

Bussien kulussa on paljon liikennöitsijä- ja paikkakuntakohtaisia eroja, joten aikataulut on hyvä varmistaa asemilta tai Matkahuollon sivuilta. Matkahuollon valtakunnallinen aikataulupalvelu palvelee numerossa 0200 4000 maanantaista lauantaihin kello 7-21 ja sunnuntaina kello 8-21.

Joulun ja uudenvuoden välipäivinä julkinen liikenne noudattaa pääosin normaalia aikataulua.

Omalla autolla tien päälle hyytynyttä auttavat vapaaehtoisen tiepalveluväen avustusoperaatiot. Autoliiton Operaatio Lumihiutaleen valtakunnallinen numero on 0200 8080 (0,99 € puhelu + 0,99 € /min + pvm) ja Suomen tiepalvelumiesten numero 0600 00200 (0,95 e+pvm).

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme