Mainos
Mainos

Tapaturmapäivä muistuttaa kotiremontoijia työturvallisuudesta

Suuri osa suomalaismiesten koti- ja vapaa-ajan tapaturmista sattuu korjaustöissä. Alkoholilla on usein osuutta onnettomuuksiin.

Tänään järjestettävä tapaturmapäivä muistuttaa rakentajia ja remontoijia työturvallisuudesta myös kotioloissa.

Noin 40 prosenttia suomalaisten miesten koti- ja vapaa-ajan tapaturmista sattuu korjaustöissä. Naisilla korjaustöiden osuus koti- ja vapaa-ajantapaturmista on alle 10 prosenttia.

Alkoholi on usein merkittävä osatekijä tapaturmatilanteissa.

- Kun kesällä mielellään tietysti osallistutaan talkoisiin, kannattaa alkoholia nauttia vasta työpäivän päätteeksi. Alkoholi ei sovi minkäänlaiseen työntekoon, varsinkaan sellaiseen, jossa käytetään koneita ja laitteita tai jossa on putomamisvaara tai muu vastaava riski, kertoo projektikoordinaattori Päivi Rauramo Työturvallisuuskeskuksesta.

Tapaturmapäivän yleisötapahtumia järjestävät monet viranomaiset, järjestöt ja yhdistykset

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot