Mainos
Mainos

Tapaturmapäivänä muistutetaan turvavälineiden käytöstä

Heikkohermoisimmat välttävät tänään tikkaiden alta kävelemistä ja mustien kissojen kohtaamista. 13:ta päivää ja perjantaita on perinteisesti pidetty epäonnen päivänä, nyt viime vuosina myös yleisenä Tapaturmapäivänä.

Tänä vuonna Tapaturmapäivä kehottaa ja rohkaisee ihmisiä käyttämään turvavälineitä aina, kun niiden käyttö ehkäisee onnettomuuksia tai vähentää niiden haittavaikutuksia.

Turvavälineiden teho perustuu siihen, että niitä käytetään tarkoituksen ja käyttöohjeiden mukaisesti.

Työturvallisuuskeskuksen asiantuntija Päivi Rauramo muistuttaa siitä, että vaarallisiin tilanteisiin tottuminen esimerkiksi katolla työskenneltäessä luo vääränlaisen turvallisuudentunteen.

- Aluksi huomioidaan ja käytetään esimerkiksi putoamisvaljaita, mutta sitten kun totutaan siihen korkealla olemiseen, niin sitten ei enää käytetäkkään niitä. Kuvitellaan, että vaarat ovat hallinnassa, kun oma turvallisuudentunne on lisääntynyt, mutta se voi olla aika petollista.

Vuonna 2006 tapaturmissa kuoli noin 3100 ihmistä, näistä koti- ja vapaa-ajan tapaturmissa peräti 2700.

Muun muassa Sosiaali- ja terveysministeriön, Kansanterveyslaitoksen ja Työterveyslaitoksen organisoima Tapaturmapäivä muistuttaa, että ajattelemalla ennakkoon toiminnan riskit ja käyttämällä riskeihin soveltuvia turvavälineitä moni itku jäisi itkemättä, moni raaja murtumatta ja moni elämä päättymättä ennenaikaisesti.

Kampanjan nettisivut löytyvät osoitteesta www.tapaturmapaiva.fi ja opastavat erilaisten turvavälineiden käyttöön.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme