Mainos
Mainos

Tapio Luoma valittiin Espoon piispaksi

Espoon hiippakunnan uudeksi piispaksi on valittu Seinäjoen kirkkoherra Tapio Luoma.

Luoma sai äänestyksessä 413 ääntä.

Vastaehdokas Espoon Leppävaaran kirkkoherra Kalervo Salo, keräsi 221 ääntä. Koska vaalissa oli mukana vain kaksi ehdokasta, vaalissa toimitettiin vain yksi kierros.

Äänestysprosentti oli 91,8. Äänioikeutettuja vaalissa oli yhteensä noin 690. Äänioikeutettuja olivat Espoon hiippakunnan papit, lehtorit ja maallikkovalitsijat.

Espoon hiippakunnan tuomiokapituli vahvistaa äänestystuloksen istunnossaan tänään. Tarkistettu tulos ilmoitetaan illalla.

Luoma on toiminut pappina 25 vuotta. Seinäjoen kirkkoherrana hän on ollut vuodesta 2002 lähtien. Luoma on valittu vuoden papiksi vuonna 2000.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot