Mainos
Mainos

Tarasti kehottaa valtionyhtiöitä lahjoituksissaan varovaisuuteen

Julkisoikeudellisten yhteisöjen tulisi olla varovaisia antaessaan poliittista rahoitusta, sanoo puoluerahoituksen uudistamista pohtivaa toimikuntaa johtava Lauri Tarastin.

- Puoluelaissa on säädetty, että valtion ja sen määräämisvallassa olevien yhteisöjen tulee noudattaa puolueisiin nähden tasapuolisuutta ja yhdenmukaisia perusteita, Tarasti muistuttaa.

Pykälä koskee valtion määräysvallassa olevia yhtiöitä. Koska aseteollisuuskonserni Patria on yli 70-prosenttisesti valtion omistama, puoluelain määräykset saattaisivat Tarastin mielestä soveltua siihen.

Poliittista rahoitusta pohtivassa ns. Tarastin toimikunnassa valtionyhtiöiden asema puoluerahoituksessa ei ole ollut esillä.

- Viimeisten tietojen jälkeen uskoisin, että toimikunta ottaa asian esille heti kun kokoontuu, Tarasti sanoo.

Toimikunta kokoontuu tauon jälkeen syyskuun alussa. Ryhmä jättää ehdotuksensa puoluerahoituslaista lokakuussa.

Katso Elisa Tikkasen juttu (Kymmenen uutiset 9.8.2009)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot