Mainos
Mainos

Tarastin työryhmä käy vaalirahoituslain kimppuun

Oikeustieteen lisensiaatti Lauri Tarastin johtama toimikunta ryhtyy valmistelemaan vaalirahoituslain uudistamista.

Toimikunnan tehtävänä on arvioida poliittisen rahoituksen nykytilaa ja laatia ehdotuksia, jotka lisäävät rahoituksen läpinäkyvyyttä. Niissä on otettava huomioon myös Euroopan neuvoston korruptionvastaisen toimielimen Suomelle viime joulukuussa antamat suositukset.

Hallitus antaa jo ensi kuussa esityksen vaalirahoituslain muuttamisesta siten, että kunnallisvaaleissa ilmoitettavan tuen alaraja lasketaan nykyisestä 1700 eurosta 1000 euroon. Vaalikampanjan menot tulee myös eritellä. Muutosten on tarkoitus tulla voimaan vielä ennen syksyn kunnallisvaaleja.

Toimikunnan ehdotukset rahoitusilmoitusten sisällöstä ja mahdollisista rangaistuksista tulee tehdä vuoden loppuun mennessä. Muut ehdotukset on annettava ensi vuoden syyskuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot