Mainos
Mainos

Tarhaajien puheenjohtajan tila Oikeutta Eläimille -järjestön kohuvideossa

Yksi Oikeutta Eläimille -eläinsuojelujärjestön kuvaamista kohuvideoista on järjestön mukaan kuvattu tarhaajien puheenjohtajan tilalla. Tänään tilalle suoritetussa tarkastuksessa puutteita ei kuitenkaan havaittu.

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton STKL:n hallituksen puheenjohtajan Ulf-Erik Enrothin turkistarhalla havaittiin Oikeutta Eläimille -järjestön tiedotteen mukaan muun muassa korvavammoja ja eläimille vaarallisia, rikkinäisiä rakenteita.

- Kahden minkin nähtiin tappelevan häkissään. Toiselta eläimeltä puuttui toinen korva kokonaan, ja sen tilalla oli verinen, nahaton avohaava, tiedotteessa kerrotaan.

Tarhalla käytiin järjestön mukaan kuvaamassa kahdesti: elokuussa ja marraskuussa. Toisella kuvauskerralla havaittiin toinen minkki, jolta myös puuttui korva. Turkistarha on järjestön mukaan sertifioitu.

STKL:n tiedotteen mukaan Närpiön kunnaneläinlääkäri Esa Kääntee tarkasti tänään "Enrothin sertifioidun tilan" ja totesi sen moitteettomaksi.

MTV3 ei tavoittanut tämän asian osalta Enrothia eikä STKL:n toiminnanjohtajaa Tuula Dahlmania.

- Kuvatut turkistarhat eivät ole yksittäistapauksia, yhdistys sanoo tiedotteessaan.

- Eläinten hyvinvointi on aina tarhaajien omalla vastuulla, Anne Nieminen Oikeutta Eläimille -yhdistyksestä sanoo.

- Luulisi, että edes tarhaajien puheenjohtaja huolehtisi eläimistään.

- Yhdellä minkillä oli kaulassa iso, hoitamaton haava. Tarhalla oli myös minkki, jonka silmä oli pahasti vaurioitunut. Osa näistä tilanteista on selvästi jatkunut kauan, tiedotteessa sanotaan.

Oikeutta Eläimille vaatii turkistarhauksen välitöntä kieltoa. Järjestön mielestä tarhauksen ongelmat ovat niin syvällä rakenteissa, ettei niitä voida korjata lisävalvonnalla tai pienillä parannuksilla.

Myös hallituspuolue vihreiden puheenjohtaja työministeri Anni Sinnemäki sekä oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja kansanedustaja Paavo Arhinmäki vaativat turkistarhauksesta luopumista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot