Mainos
Mainos

Tarhaiskuissa mukana ulkomaalaisia

Suomessa tehtyihin turkistarhaiskuihin on osallistunut ulkomaalaisia kolmesta eri maasta. Aamulehden haastattelema sisäministeri Kari Rajamäki sanoo saaneensa asiasta tietoja suojelupoliisilta.

Turkistarhaiskuissa on ollut mukana ulkomaalaisia kolmesta eri maasta. Tarhaiskuihin on osallistunut myös naamioituneita henkilöitä.

Sisäministeri Kari Rajamäki kertoi tarhaiskuista eilen illalla Mäntässä. Aamulehden mukaan Rajamäki sanoo, että on aika reagoida vakavasti turkisalaan kohdistuneihin iskuihin.

-Olen itse vaatinut ja saanut suojelupoliisilta torstaina katsauksen tämän järjestäytyneen rikollisuuden kansainvälisistä yhteyksistä, ja niitä on.

-Ensimmäisen kerran oli havaittavissa Suomessa kesä-heinäkuussa ryhmä, jossa oli osanottajia kolmesta muusta Euroopan maasta. Tämä liittyi Karttulan eläintutkimusasemalle tehtyyn iskuun, Rajamäki kertoo Aamulehdessä.

Sisäministeri Kari Rajamäen mukaan iskujen tutkinta on ollut hajanaista. Hän onkin määrännyt, että tutkinta keskitetään Länsi-Suomen lääniin poliisijohtajalle Mikko Paaterolle ja suojelupoliisille.

Rajamäki kertoo hallituksen jo päättäneen, että turkistarhaukseen kohdistuneita järjestäytyneen rikollisuuden iskuja ja niihin liittyviä toimia käsitellään hallituksen iltakoulussa mahdollisesti jo ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot