Mainos
Mainos

Tarhaiskun yrityksestä epäillyt aktivistit vapaaksi

Mustasaaren poliisi vapautti eilen illalla Maalahdessa heinäkuun lopulla turkistarhaiskua yrittäneet eläinaktivistit. Apulaispoliisipäällikkö Matts Kronqvistin mukaan vangitsemiselle ei ollut enää perusteita. Poliisi vangitsi iskua yrittäneet nuoret kaksi viikkoa sitten tutkinnan ajaksi.

Mustasaaren poliisin mukaan nuoret eivät kuulusteluissa tunnustaneet iskuyritystä. Vaikka nuoret vapautettiinkin, niin jutun tutkinta jatkuu yhä. Poliisi jopa uskoo, että kasaan saadaan sen verran vahvat perusteet, että syytteet nuoria vastaan voidaan aikanaan nostaa. Vielä tässä vaiheessa Kronqvist ei halua arvioida, voidaanko eläinaktivisteja syyttää myös aiemmista iskuista.

Juttu sai alkuunsa heinäkuun 29. päivä, kun Mustasaaren poliisi sai kiinni viisi eläinaktivistia. Aktivistien epäillään yrittäneen iskeä turkistarhaan Maalahden Svarvarin kylällä. Tarhaisku jäi kesken, kun tarhaajan asentamat hälytyslaitteet laukesivat ja hälyttivät paikalle tarhan omistajan ja vartiointiliikkeen. Rikospaikalle kiirehtinyt poliisipartio pysäytti lähistöllä olevalta Valtatie 8:lta auton, jossa oli kaksi nuorta miestä ja kolme nuorta naista. Partio tunnisti autossa olleet eläinaktivisteiksi ja löysi kulkuneuvosta vastaavia varusteita, mitä aiemmissakin tarhaiskuissa oli käytetty.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme