Mainos
Mainos

Tarhakettujen myrkytystutkimuksissa edistytty

Tarhakettujen myrkkykuolemien tutkimuksissa joistakin kettujen rehun raaka-aineista on löydetty viitteitä botuliinitoksiinista ja tavallista suuremmista botuliinibakteeriesiintymistä.

Tutkimukset tarhakettujen joukkokuoleman selvittämiseksi ovat edistyneet. Osasta rehuraaka-ainetta on löytynyt viitteitä botuliinitoksiinista ja osasta myös botuliinibakteereita enemmän kuin normaalioloissa löytyisi.

Löydetty bakteeri- ja toksiinityyppi viittaa eläinperäiseen rehuraaka-aineeseen, joka on muuta kuin kalaa, kertoo osastopäällikkö Matti Aho maa- ja metsätalousministeriöstä.

Ruotsista rehuraaka-aineeksi tuotua teurasjätettä ei ole hapotettu toisin kuin kotimaista rehuraaka-ainetta. Aho pitää kuitenkin hätiköityinä johtopäätöksiä, joiden mukaan kettujen kuoleman aiheutti ulkomainen rehuraaka-aine.

Rehuraaka-aine, josta löydettiin viitteitä botuliinimyrkystä ja myrkkyä tuottavia bakteereja on ruotsalainen siipikarjateurasjäte. Se ei kuitenkaan ole ainoa rehuraaka-aine, josta toksiinia ja bakteereja on löydetty, huomauttaa Aho. Kotimaisesta hapotetusta teurasjätteestä ja turkiseläinruhoja sisältäneestä massasta on niin ikään löytynyt viitteitä myrkystä. Turkiseläinmassasta on lisäksi löydetty botuliinibakteereita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot