Mainos
Mainos

Tärinämittauksista julkisuuskiista Tampereella

Tampereen kaupunki ei suostu antamaan työkoneiden tärinämittausten tuloksia henkilöille, jotka tarvitsevat niitä mahdollista korvausvaatimusta varten. Kolme henkilöä epäili, että koneiden tärinä on vaurioittanut heidän taloaan.

Ilmeisesti kaupunki epäili samaa, koska se teetti yksityisellä konsulttitoimistolla mittauksia tärinästä. Talon omistajat halusivat perehtyä mittaustuloksiin ennen korvausvaatimuksen esittämistä.

Kaupungin rakennuspäällikkö hylkäsi kuitenkin pyynnön mittaustulosten antamisesta. Pyytäjät tekivät oikaisuvaatimuksen tekniselle lautakunnalle. Lautakunnalle asian esitteli sama rakennuspäällikkö, joka oli tehnyt hylkäävän päätöksen. Esittelijä esitti oikaisuvaatimuksen hylkäämistä ja lautakunta hylkäsi.

Kaupungin mielestä mittaustulokset eivät ole julkinen asiakirja. Pyytäjät vetoavat asiakirjojen julkisuuslakiin, jonka mukaan asianosaisella on oikeus saada tietoja ei-julkisestakin asiakirjasta, jos se voi vaikuttaa asian käsittelyyn.

Pyytäjät ovat valittaneet Hämeen lääninoikeudelle, joka haluaa kaupungilta selvitystä. Kaupungin lakimiesosasto on edelleen sitä mieltä, että mittaustuloksia ei tarvitse antaa. Lakimiesosasto myöntää, että rakennuspäällikön toimiminen lautakunnassa esittelijänä asiaa käsiteltäessä on saattanut olla hallintomenettelylain vastaista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme