Mainos
Mainos

Tarjolla "opiskelijan arjesta lainattu menu" – Hallitus sai kutsun aamupalalle

Opiskelijajärjestöt olivat koolla Kesärannan ulkopuolella samaan aikaan, kun hallitus kokoontui viimeistelemään lähivuosien talouslinjat kehysriihessä.

– Me olemme osoittamassa poliitikoille, että koulutuksesta ei tule leikata ja jo tehtyjä ratkaisuja tulee harkita vakavasti, totesi puheenjohtaja Heikki Koponen Suomen ylioppilankuntien liitosta (SYL).

Opiskelijajärjestöt vastustavat etenkin opintotukeen suunniteltuja muutoksia. Selvitysmies Roope Uusitalon raportissa on ehdotettu, että korkeakouluopiskelijoiden opintoraha pienenee 25 prosenttia kuukaudessa eli 86 euroa.

Samalla opintolainan valtiontakauksen määrä nousisi.  

– Opintotuki muuttuu aika hankalaksi käytettäväksi tueksi, jolla ei kustanneta täysipäiväistä opiskelua. Suomalaiseen toimeentulojärjestelmään ei ole kuulunut se, että elämän perusedellytykset pitäisi maksaa lainalla, Koponen sanoo

Kesärannan ulkopuolelle on pystytetty opiskelijoiden keittiö, jossa on Koposen mukaan tarjolla ”opiskelijan arjesta lainattu menu”. Katso videolta, mitä se sisältää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme