Mainos
Mainos

Tarkastusväki vähenee Venäjän rajalla

Venäjän rajaviranomaisten määrä vähenee elokuun aikana kahteen nykyisestä seitsemästä. Venäjän hallitus on hyväksynyt vähennystä koskevan asetuksen. Rajalla toimivat jatkossa vain tulli ja rajavartiosto.

Asiasta kertoi suomalaisille Venäjän varaliikenneministeri Sergei Aristov Saimaan kanavan vuokrasopimusneuvottelujen yhteydessä.

Liikenne- ja viestintäministeriön Venäjä-yksikön päällikkö Silja Ruokola muistuttaa, että vähentämistä koskeva laki on jo puolitoista vuotta vanha, vaikka käytännön toimiin päästiin vasta nyt.

Ruokolan mukaan uudistus todennäköisesti nopeuttaa raskasta rajaliikennettä, kunhan rajalle jäävien viranomaisten työtehtävät ovat selkiintyneet.

Saimaan kanavan vuokrasopimusneuvottelut pyritään saamaan päätökseen tämän vuoden loppuun mennessä. Auki on vielä esimerkiksi luotsaus-, jäänmurto- ja merikanavamaksujen suuruus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme