Mainos
Mainos

Tarkastusvaliokunta selvittämään Veripalvelun sotkuja

Suomen Punaisen Ristin hallituksen vasta perustama tarkastusvaliokunta ryhtyy selvittämään Veripalvelun epäiltyjä väärinkäytöksiä. Hallitus perusti tarkastusvaliokunnan tämänpäiväisessä kokouksessaan.

Valiokunta raportoi tutkimuksensa tulokset järjestön hallitukselle marraskuun puoliväliin mennessä. Sen jälkeen päätetään jatkotoimenpiteistä.

SPR:n asiaa koskevassa tiedotteessa ei kommentoida lainkaan väärinkäytösepäilyjen kohteen, Veripalvelun johtajan Jukka Rautosen asemaa. Kohu sai alkunsa, kun MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi Veripalvelun maksaneen miljoonia euroja Rautosen luottokonsultille ilman kunnollisia sopimuksia ja kilpailuttamista.

Tarkastusvaliokunnan toimeksiantoon on sovellettu suosituksia Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodista.

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi on nimetty järjestön hallituksen jäsen Håkan Anttila. Valiokunnassa on puheenjohtajan lisäksi viisi muuta jäsentä.

Tarkastusvaliokunnan kokoonpano herättää kuitenkin kysymyksen sen uskottavuudesta.

SPR:n talous- ja henkilöstöjohtaja Tapani Väisäsen mukaan valiokunnassa on jäseninä sekä hallituksen jäseniä että ulkopuolisia, riippumattomia henkilöitä.

- Kokoonpano ja toimintamalli on otettu suomalaisesta pörssiyhtiöstä ja sovellettu järjestötoimintaan, Väisänen toteaa.

Todellisuudessa joukosta ei kuitenkaan löydy riippumattomia henkilöitä.

Tarkastusvaliokunnassa on kolme SPR:n hallituksen jäsentä ja SPR:n entinen puheenjohtaja Kalevi Kivistö. Lisäksi mukana on yksi hallitusammattilainen, joka on SPR:n Tampereen piirin varapuheenjohtaja.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot