Mainos
Mainos

Tarkastusvirasto:Aluehallinnon rahojen jakoperusteet selville

Valtiontalouden tarkastusvirasto on löytänyt ongelmia ministeriöiden aluehallinnoille antamien määrärahojen jakoperusteissa.

Viraston tarkastuksen perusteella määrärahojen alueelliselle jakautumiselle ei ole selkeitä ja läpinäkyviä jakokriteerejä. Tarkastusviraston selvityksessä tuli esiin, että rahojen alueellinen jakautuminen näyttää usein syntyneen ministeriöissä ennemminkin vakiintuneiden jako-osuuksien kuin alueellisten tarpeiden perusteella.

Tarkastetut määrärahat kuuluivat työministeriön, maa- ja metsätalousministeriön, kauppa- ja teollisuusministeriön, ympäristöministeriön sekä opetusministeriön hallinnonaloille.

Tarkastusvirasto edellyttää ministeriöiden selkeyttävän määrärahojen jakoa sekä niiden yhteyttä tulostavoitteisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot