Mainos
Mainos

Tarkastusvirasto: Biopolttoaine ei välttämättä vähennä kasvihuonepäästöjä

Valtiontalouden tarkastusvirasto arvostelee keinoja, joita on esitetty uusiutuvan energian käytön lisäämiseksi. Viraston mukaan jotkin tuotantomuodot ovat valtiontaloudelle epäedullisia ja kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä epävarmoja.

Virasto arvioi, että biopolttoaineiden käyttö liikenteessä tulee kalliiksi, eikä kotimaisen viljaetanolin tai kasviöljydieselin käyttö välttämättä edes vähennä kasvihuonekaasupäästöjä. Viljelykasveista valmistettuihin polttoaineisiin liittyy riski ruoan hinnan noususta. Palmuöljyn käyttö voi kiihdyttää sademetsien hävittämistä.

Ensi vuonna käyttöön otettava takuuhintajärjestelmä eli syöttötariffi katetaan valtion talousarviosta. Viraston mukaan tuen määrää on mahdotonta ennakoida, eikä se ole paras tapa edistää uusiutuvaa energiaa valtiontalouden näkökulmasta.

Tärkein uusiutuvan energian lähde on metsäteollisuuden sivutuotteet. Tuotannon supistuminen kuitenkin uhkaa uusiutuvaa energiaa koskevia tavoitteita, virasto pelkää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot