Mainos
Mainos

Tarkastusvirasto: Valtion tuottavuusohjelma heikentänyt virastojen toimintaa

Valtion tuottavuusohjelman puitteissa tehdyt henkilöstövähennykset ovat heikentäneet joidenkin valtion virastojen ja laitosten toimintaa, arvioi Valtiontalouden tarkastusvirasto. Viraston mukaan ohjelma on painottanut osin liikaa työntekijöiden vähentämistä, kun huomiota olisi pitänyt kiinnittää ensin työn tuottavuuden lisäämiseen.

Tarkastusvirasto arvioi tuoreimmissa selvityksissään Tullilaitoksen, Opetushallituksen ja oikeusministeriön hallinnonalan selviytymistä tuottavuusohjelmasta. Niille kaikille on yhteistä se, että henkilöstövähennyksiä on tehty ennen työn tuottavuuden paranemista. Opetushallituksen ja Tullin toiminta onkin osin heikentynyt työntekijöiden vähenemisen seurauksena.

Tulli ei esimerkiksi ole pystynyt täysin hyödyntämään kalliita läpivalaisulaitteitaan, koska henkilökuntaa on ollut liian vähän. Myös riskianalyysin perusteella profiloituja kohteita on jäänyt tarkastamatta.

Valtiolta on vähennetty vuosina 2005-2010 noin 5600 henkilötyövuotta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot