Mainos
Mainos

Tarkastusvirasto: Ylen rahoitustarve eriteltävä tarkemmin

Toissavuonna Valtion televisio- ja radiorahaston mm. televisiolupamaksuista tulevat tuotot olivat 402 miljoonaa euroa. Näistä Yleisradion toiminnan rahoittamiseen meni 392 miljoonaa.

Valtiontalouden tarkastusvirasto haluaisi asettaa nykyistä selkeämmät tulos- ja toimintatavoitteet Valtion televisio- ja radiorahastolle. Lisäksi rahaston käyttösuunnitelmassa tulisi esittää nykyistä tarkempi erittely Ylen rahoitustarpeesta.

Tarkastusvirasto ehdottaa myös, että rahaston toimintakertomuksessa voitaisiin raportoida, miten varojen käyttö on toteutunut rahoitustarpeisiin verrattuna.

Rahaston päätehtävä on Yleisradion toiminnan rahoittaminen, jossa rahasto on tarkastusviraston mielestä onnistunut suhteellisen hyvin.

Rahasto muodostuu katselijoiden televisiolupamaksuista ja tv-toimintaa harjoittavien yhtiöiden toimilupamaksuista. Sitä hallinnoi liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla toimiva Viestintävirasto.

Vuonna 2004 rahaston tuotot olivat 402 miljoonaa euroa, joista Ylen toiminnan rahoittamiseen kului 392 miljoonaa. Viestintävirastolle maksettiin noin kymmenen miljoonaa euroa lupamaksujen perinnästä ja säännösten noudattamisen valvonnasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot