Mainos
Mainos

Tarkista eläketietosi - menetykset jopa satoja euroja kuussa

Työeläkeotteen tarkistaminen ja väärien tietojen korjaaminen on vähintään yhtä tärkeää kuin esitäytetyn veroilmoituksen syynääminen, muistuttavat työeläkevakuuttajat.

Virheiden korjaamatta jättäminen voi kostautua liian pienenä eläkkeenä, pahimmillaan menetykset voivat nousta jopa satoihin euroihin kuussa.

TELA varoittaa, että liian moni kuvittelee viranomaisten korjaavan virheet. Näin järjestelmä ei kuitenkaan toimi, vaan palkansaajan velvollisuus on itse tarkistaa, että tiedot työsuhteista ja palkoista on merkitty oikein.

Työeläkeote postitetaan vuosittain noin kolmelle miljoonalle tulevalle eläkkeensaajalle. Noin kuusi prosenttia havaitsee virheitä, mutta heistä neljä viidestä ei puutu niihin.

Vielä ensi vuonna työeläkeotteessa näkyvät vain ne eläkkeet, jotka ovat kertyneet yksityisen sektorin työsuhteista, yritystoiminnasta ja palkattomilta jaksoilta. Kunnan ja valtion palveluksesta kertyneillä eläkkeillä työeläkeote täydentyy vuonna 2012.

Työeläkeotteensa voi käydä tarkistamassa työeläkejärjestelmän yhteisillä verkkosivuilla verkkopankkitunnuksia käyttäen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot