Mainos
Mainos

Tarkista veroilmoituksesi

Veroilmoitus kannattaa tarkistaa viimeistään nyt, muistuttaa Verohallinto. Jos esitäytetystä ilmoituksesta puuttuu tuloja tai vähennyksiä, se pitää palauttaa korjattuna verotoimistoon joko 8. tai 15. toukokuuta. Päivämäärä on merkitty kunkin ilmoituksen etusivulle.

Ilmoitus kannattaa tarkistaa, sillä siitä saattaa puuttua verovähennyksiä. Verottaja ei saa automaattisesti tietoa esimerkiksi työmatkakuluista tai kotitalousvähennyksestä. Sama toimii myös toisin päin. Ilmoituksesta puuttuu tuloja, joista verottajalla ei ole tietoa. Jos ne jättää ilmoittamatta, saa kansalainen veronkorotuksen. Tällaisia tuloja ovat vuokratulot, luovutusvoitot ja ulkomaan tulot.

Suurin osa verovähennyksistä on matkakuluja. Matkakuluista vähennyksiä hakee vuosittain noin 800 000 veronmaksajaa. Tänä vuonna kulut voi ensimmäistä kertaa ilmoittaa verkossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme