Mainos
Mainos

Tarkka hallitusneuvotteluista: Väki vähenee vielä ennen perjantaita

Hallitusneuvottelujen viime metreillä vasemmistoliiton rivit ovat alkaneet rakoilla. Valtiotieteiden tohtori, politiikan tutkija Jukka Tarkka pitää mahdollisena, että vasemmistoliitto voi vielä jättäytyä hallitusneuvottelujen ulkopuolelle.

– Ei olisi oikeastaan ihme, jos vasemmistoliitto luiskahtaisi tästä hallituskoalitiosta ulos, koska sen sisällä näyttää olevan niin paljon erimielisyyttä. On hyvin kyseenalaista, pystyykö puheenjohtaja semmoista ryhmää johtamaan, jos se on hallitusvastuussa.

Hallitusneuvotteluista lähtenyt vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Jaakko Laakso arvosteli puoluettaan kokoomuksen myötäilystä turvallisuuspolitiikassa ja nato-kysymyksissä. Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen mukaan kaksi Säätytalolta lähtenyttä kansanedustajaa eivät ole edes olleet nyt mukana hallitusneuvotteluissa.

Tarkan mukaan on jopa todennäköistä, että hallitusneuvotteluissa porukka harvenee vielä ennen perjantaita.

– Myös vihreät ovat hyvin kummallisessa asemassa. Heillä on mahdollisimman arvovaltaisen puolue-elimen päätös siitä, että hallitukseen ei mennä, mutta puolueen johto kuitenkin halusi ja haluaa sinne mennä. Jos vihreät putoaa, enemmistöhallituksesta tulee hyvin kummallinen tapaus.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme