Mainos
Mainos

Tarve kansainvälisille adoptioille on monissa maissa vähentynyt

Tarve kansainvälisille adoptioille on monissa maissa vähentynyt, sillä lapsille löytyy yhä useammin perhe omasta kotimaasta, kertoo Pelastakaa Lapset ry.

Suomeen adoptoidaan lapsia eniten Kiinasta, Venäjältä, Thaimaasta ja Etelä-Afrikasta. Viimeisten kymmenen vuoden aikana lapsia on adoptoitu Tilastokeskuksen mukaan ulkomailta eniten Kiinasta. Vuosien 2004 ja 2005 jälkeen Kiinasta tehdyt adoptiot ovat kuitenkin selvästi vähentyneet.

Kansainvälisessä adoptiossa on silti yhä enemmän lapsia, joilla on fyysisiä tai psyykkisiä erityistarpeita. Myös leikki- ja kouluikäisiä lapsia on paljon.

– Kiinalla on erityistarveohjelma, jossa Suomi aloitti yhteistyön kaksi vuotta sitten. Viime vuonna lapsia tuli Kiinasta eniten tämän ohjelman kautta, sanoo sosiaalityöntekijä Leena Hirvensalo.

Ulkomailta adoptiolasta hakevien määrä on viime vuosina laskenut, Hirvensalo kertoo. Yksi syy voivat olla pitkät odotusajat.

– Normaalilla terveysstatuksella Kiinasta tulevien lasten odotusajat ovat pidentyneet 2000-luvun lopulla. Sen sijaan erityistarpeisten lasten adoptiossa odotusaika voi olla alle vuoden.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme