Mainos
Mainos

Tarvitsetko useamman palovaroittimen?

Useimpiin suomalaiskoteihin tarvitaan lisää palovaroittimia.

Uudet säännökset edellyttävät, että ensi vuoden alussa asunnon jokaista alkavaa 60:tä neliötä kohden on yksi palovaroitin.

Tämä siis tarkoittaa, että jos kodin alakerrassa on 72 neliötä ja yläkerrassa 52, tarvitsee asukkaan hankkia alas vähintään kaksi palovaroitinta, ylös riittää yksi.

Suomen pelastusalan keskusjärjestö suosittelee, että palovaroitin kiinnitetään eteiseen sekä jokaisen makuuhuoneen kattoon. Palovaroittimet tulisi kiinnittää mahdollisimman keskelle huoneen kattoa, jolloin mahdollinen savu tavoittaa varoittimen esteettä.

SPEK muistuttaa, että palovaroitin pitää testata kuukausittain ja aina, kun asukas on ollut muutaman päivän poissa kotoa.

SPEK:in vetämä, pelastusalan yhteinen palovaroitinkampanja Piippaako Sinulla? alkaa lokakuun alussa. Kampanjan tarkoitus on saada Suomen koteihin turvallisuuden kannalta riittävä määrä toimivia palovaroittimia.

Syyskuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 70 ihmistä. Suurin yksittäinen palokuolleiden ikäryhmä ovat yli 60-vuotiaat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme