Mainos
Mainos

Tasa-arvo suuryritysten johdossa edistyy hitaasti

Sadasta suurimmasta yrityksestä 51 on edelleen sellaisia, ettei niiden hallituksessa ole yhtään naista.

Naisten asema suomalaisten suuryritysten hallitustehtävissä kohentuu perin hitaasti, ilmenee Talouselämä-lehden tekemästä selvityksestä. Talouselämän mukaan sadassa suurimmassa suomalaisessa yhtiössä on yhteensä 652 hallituspaikkaa, joista vain 82 kuului naisille.

Pientä edistystä on kuitenkin tapahtunut, sillä naisten hallussa olevien hallituspaikkojen määrä on kasvanut viime vuodesta kymmenellä.

Sadasta suurimmasta yrityksestä 51 on edelleen sellaisia, ettei niiden hallituksessa ollut yhtään naista, Talouselämä kertoo.

Talouselämän haastatteleman Sanoma Magazines -yhtiön toimitusjohtajan Eija Ailasmaan mukaan Suomessa on tasa-arvomielessä poljettu pitkään paikoillaan.

-Miehet ovat tottuneet valitsemaan miehiä, he tunnistavat omanlaisiaan ja tietävät mitä saavat. Näyttää siltä, että naisten verkostot eivät hirveästi pysty vaikuttamaan, Ailasmaa toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme