Mainos
Mainos

Tasa-arvo toteutuu kunnissa

Tasa-arvo toteutuu paremmin kunnallispolitiikassa kuin muussa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Kuntien lautakunnissa naisia oli viime vuonna keskimäärin 47 prosenttia. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen tuoreesta julkaisusta Naiset ja miehet yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Kunnanvaltuustoissa noin kolmannes valtuutetuista on naisia, ja kunnanhallituksien jäsenistä lähes joka toinen. Silti vain 15 prosenttia kunnanhallitusten ja 20 prosenttia kunnanvaltuustojen puheenjohtajista on naisia. Eniten naisia on sosiaali- ja terveystoimen sekä opetus- ja kulttuuritoimen lautakunnissa.

Kansanedustajista kolmannes on naisia. Naiskansanedustajia on eniten jäseninä eduskunnan ympäristö-, sosiaali- ja terveys- sekä sivistysvaliokunnassa. Näissä valiokunnissa naisia on 47-65 prosenttia jäsenistä. Miesvaltaisimpia ovat hallinto- sekä maa- ja metsätalousvaliokunta, joiden jäsenistä naisia on vajaa viidennes.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme