Mainos
Mainos

Tasa-arvoministeri rohkaisee naisia vaatimaan lisää palkkaa

Tasa-arvoministeri Stefan Wallin kehottaa suomalaisnaisia kertomaan rohkeasti työnantajilleen, missä he ovat hyviä. Samapalkkaisuus-seminaarissa keskiviikkona puhunut Wallin kannusti naisia pyytämään palkankorotuksia.

Suomessa naisten ja miesten palkkaero on pysytellyt parinkymmenen viime vuoden ajan 20 prosentissa. Viime vuonna naisten ja miesten välinen keskimääräinen palkkaero oli 565 euroa.

Johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen EK:sta sanoi, että palkkaero ei tarkoita sitä, että samassa työpaikassa samoissa tehtävissä olevien palkka eroaisi näin paljon. Inkeroisen mukaan eroa selittää paljolti kaksi asiaa. Naiset ja miehet tekevät töitä eri aloilla ja työpaikoilla esimiehet ja johtajat ovat usein miehiä.

Hallitus ja työmarkkinaosapuolet ovat sitoutuneet samapalkkaisuusohjelmaan, jonka mukaan naisten ja miesten palkkaeroa kavennetaan vähintään viisi prosenttiyksikköä vuoteen 2015 mennessä. Usko tavoitteen saavuttamiseen oli seminaariin osallistuneille työmarkkinajohtajilla kova.

Samapalkkaisuusohjelman korkean tason ryhmän uutena puheenjohtajana aloittaa tohtori Pentti Arajärvi. Hän tulee eläkkeelle jääneen Paavo Lipposen tilalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot