Mainos
Mainos

Tasa-arvovaltuutettu ottaa yliopistot tarkkailuun

Tasa-arvovaltuutettu haluaa kaikilta yliopistoilta ja korkeakouluilta tietoa tasa-arvon toteutumisesta.

Ensimmäisenä suurennuslasin alle joutui Tampereen yliopisto, joka valitsi tieteenalayksikköjensä johtajiksi vain miehiä. Yhdeksän tieteenalayksikköä korvasivat tiedekunnat ja laitokset.

Selvityspyynnöt lähtivät matkaan perjantaina. Vastausaikaa on maaliskuun loppuun.

Taustalla on lainmuutos, joka lisäsi yliopistojen autonomiaa valtioon nähden. Valtuutettu haluaa seurata tasa-arvon toteutumista tässä uudessa tilanteessa.

- Opiskelijoissa on vankka naisenemmistö, mutta professoreista enemmistö on edelleen miehiä, muistuttaa tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen.

Tasa-arvo nousi puheenaiheeksi joulukuussa Tampereen yliopiston rekrytointien takia. Valtuutettu pyysi selvitystä yliopiston tasa-arvosuunnitelmasta ja rekrytoinneista.

Selvityksessään yliopisto kertoo edistävänsä sekä miesten että naisten etenemistä uralla. Erityisesti naisten asiaa ajavalle ohjelmalle ei nähdä tarvetta, vaan tavoitteena on sukupuolten tasa-arvoinen kohtelu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme