Mainos
Mainos

Tasa-arvovaltuutettu: Suomen työmarkkinat jakaantuneet pahasti kahtia

Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen mukaan Suomen työmarkkinat ovat liian kahtia jakaantuneita. Hänen mukaansa Suomessa on liikaa mies- ja naisvaltaisia aloja.

– Siihen kahtia jakaantumiseen pitää puuttua. Kun töissä on sekä miehiä että naisia, niin myös varmasti tekeminen on entistä innovatiivisempaa ja tuottavampaa, työkseen naisten ja miesten tasa-arvolain noudattamista seuraava Mäkinen kertoo.

Mäkisen mukaan miesvaltaisia aloja ovat erityisesti poliisien ja puolustusvoimien tehtävät. Naisvaltaisia aloja ovat puolestaan hoitotyöhön liittyvät tehtävät.

MTV3 Uutiset kertoi aikaisemmin tänään yhteisöpalvelu Facebookissa tapahtuvasta runsaasta kirjoittelusta, jossa kummastellaan sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikön henkilökuntaa. Suomen tasa-arvolakimuutoksia valmistelevassa yksikössä on töissä 12 naista, eikä yhtäkään miestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme