Mainos
Mainos

Tasavallan presidentin kansliapäällikkö vaihtumassa

Tasavallan presidentin Tarja Halosen kansliapäällikkö vaihtuu keväällä. Valtioneuvosto on nimittänyt nykyisen kansliapäällikön Jarmo Viinasen Suomen YK-edustuston päälliköksi New Yorkiin huhtikuun alusta alkaen. Presidentin on määrä vahvistaa nimitys huomenna.

Tällä hetkellä YK-edustuston päällikkönä on ulkoasiainneuvos Kirsti Lintonen, jonka tehtävät päättyvät maaliskuun lopussa.

Viinanen, 49, on työskennellyt kansliapäällikkönä vuodesta 2005 ja presidentin ulkopoliittisena neuvonantajana vuodesta 2000. Sitä ennen hän työskenteli ulkoministeriössä, muun muassa ulkoasiainsihteerinä kauppapoliittisella osastolla ja Suomen suurlähetystöissä Washingtonissa ja Tel Avivissa.

Koulutukseltaan hän on valtiotieteen maisteri.

Vaihtuvuutta kansliassa

Viinasen seuraajasta tulee Halosen kolmas kansliapäällikkö. Viinasen edeltäjä Jaakko Kalela aloitti kansliassa jo Urho Kekkosen aikoina, mutta lähti vuonna 2005 lahden yli suurlähettilääksi Tallinnaan.

Tarjolla on nyt pätkätöitä, sillä Halosen virkakausi päättyy 2012, ja uusi presidentti voi haluta vaihtaa päällikön mieleisekseen.

Viinanen nousi kansliapäälliköksi ulkopoliittisen neuvonantajan paikalta. Nyt virkaa hoitaa Päivi Kairamo-Hella. Kansliapäällikön sijaisena toimii vuorostaan neuvonantaja Timo Tuovinen.

Halosen kansliassa on vaihtunut myös lehdistöpäällikkö. Maria Romantschuk siirtyi viime vuonna Fortumin viestintäjohtajaksi, ja tilalle tuli Eila Nevalainen.

Nevalaisen mukaan presidentillä lienee jo näkemys kansliapäällikön paikan täyttämisestä, mutta päätöksen julkistamisajankohtaa hän ei ryhtynyt ennakoimaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme