Mainos
Mainos

Tasavallan presidentti avasi Yhteisvastuukeräyksen

Tasavallan presidentti Tarja Halonen haluaa, että väkivaltaa vastaan toimitaan yhdessä ja ajoissa. Presidentin mukaan väkivallan varhaisilta merkeiltä suljetaan silmät liian usein. Presidentti Halonen avasi 54. Yhteisvastuukeräyksen radio- ja televisiopuheella.

Yhteisvastuukeräys puuttuu tänä vuonna Suomessa lasten ja nuorten väkivaltaongelmaan. Keräyksen ulkomaisena kohteena on Ruanda, jossa tapahtui vuonna 1994 laajamittainen kansanmurha.

-Tapahtuma on paitsi järkyttävä osoitus ihmisten pimeästä puolesta myös surullinen esimerkki kansainvälisen yhteisön kyvyttömyydestä puuttua ajoissa tilanteeseen, sanoi presidentti Halonen.

Keräyksen teema on "Väkivallasta vastuuseen". Yhteisvastuulla tuetaan työtä nuorten väkivaltakokemusten lieventämiseksi Suomessa ja Ruandassa.

Väkivaltaan puututtava varhain


Kotimaassa Yhteisvastuukeräys tarttuu lasten ja nuorten väkivaltaongelmaan. Tasavallan presidentin mukaan viimeaikaiset järkyttävät väkivallanteot ovat herättäneet kysymään, paitsi aikuisten, vanhempien, opettajien ja viranomaisten vastuuta, myös yhteiskuntamme tilaa.

-Väkivalta on aina oire, jonka syihin tulee puuttua mahdollisimman varhain, tähdensi presidentti Halonen.

Keräysvaroin käynnistettävässä Sopuavain-hankkeessa koulutetaan lasten ja nuorten parissa toimivia aikuisia sekä havaitsemaan väkivallan merkkejä että rohkeasti tarttumaan niihin. Projektissa kehitetään lisäksi lasten ja nuorten vuorovaikutus- ja tunnetaitoja. Toteuttajina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Nuorten Keskus, Poikien ja Tyttöjen Keskus sekä Seurakuntien Lapsityön Keskus..

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme