Mainos
Mainos

Taskupuhelut lisäävät hätäkeskusten töitä

Niin sanotut taskupuhelut ovat lisääntyneet, koska kännykän näppäinlukko ei estä hätäpuhelun soittamista.

Hätänumeroon tulevista puheluista jo yli 60 prosenttia soitetaan matkapuhelimista. Kännyköiden mukana hätäkeskusten kiusaksi ovat tulleet niin sanotut taskupuhelut, koska kännyköiden näppäinlukko ei estä hätäpuhelun soittamista.

Hätäkeskuslaitoksen mukaan kännykät lisäävät hätäpuhelujen määrää myös sen vuoksi, että kolaripaikan ohi ajaneet saattavat ilmoittaa joukolla samasta tapauksesta.

Kännykkäaika on lisännyt niitäkin puheluita, joissa soittaja ei osaa kertoa tarkkaa sijaintiaan. Viidessä hätäkeskuksessa onkin otettu hiljattain käyttöön uusi matkapuhelimien paikannusjärjestelmä. Nyt päivystäjä voi tarvittaessa käynnistää paikannuspyynnön suoraan tietojärjestelmästä ja saada tiedon soittajan sijainnista noin 10 sekunnissa.

Hätäkeskuslaitoksen mukaan paikannuksia on tehty kuukausittain yli 300, mikä osoittaa, että järjestelmää tarvitaan. Tärkein paikkatieto hätätilanteissa saadaan silti edelleen soittajalta itseltään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme