Mainos
Mainos

Tasoerot suuria ylioppilasaineissa

Ylioppilastutkintolautakunnan äidinkielen sensori arvioi, että häntäpään kirjoittajien ja huippujen ero ei ole koskaan ollut yhtä suuri kuin nykyään.

Ylioppilaskirjoitusten äidinkielen kokeen eli ylioppilasaineiden arvosanat ovat heikentyneet vuosi vuodelta.

Vielä vuoteen 1995 asti kahdella parhaalla arvosanalla palkittiin 52 prosenttia kirjoittajista. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa kerrotaan, että sen jälkeen ovat ylimmät arvosanat vähentyneet ja alimmat lisääntyneet.

- Tässä korjataan sitä satoa, jonka äidinkielen opetusmäärän supistaminen aiheutti 1990-luvun puolivälissä, sanoo ylioppilastutkintolautakunnan äidinkielen sensori Lasse Koskela.

Koskelan mukaan arvostelua ei ole tiukennettu, vaan sensorit ovat pikemminkin lieventäneet sitä tason heikentyessä. Lisäksi sensorit ovat joutuneet sallimaan yhä enemmän poikkeamia yleiskielestä.

Koskela arvioi, ettei häntäpään kirjoittajien ja huippujen ero ole koskaan ollut yhtä suuri kuin nykyään.

- Kehnot ovat entistä surkeampia, mutta niin ovat sitten huiputkin aina vain parempia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot