Mainos
Mainos

Tasoristeyksien poistamiselle lisävauhtia

Vilkkaasti liikennöityjen ratojen tasoristeykset halutaan poistaa lähivuosina kokonaan, todetaan Liikenne- ja viestintäministeriön tuoreessa turvallisuusohjelmassa.

Tasoristeykset aiotaan poistaa

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä luovutti tasoristeysten turvallisuusohjelman liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinoselle tänään. Turvallisuusohjelmassa määritellään tärkeimmät poistettavat risteykset ja suositellaan lisää turvatoimia. Ohjelma ulottuu vuoteen 2015.

Tavoitteena on poistaa kaikkiaan 1100 tasoristeystä. Poistamisten ohella muut tasoristeykset halutaan hoitaa nykyistä parempaan kuntoon. Ohjelman kustannukset ovat arviolta noin 1,7 miljardia markkaa.

Vuosittain rautateillä sattuu noin 50 tasoristeysonnettomuutta. Maamme pääradoilla on keskimäärin yksi tasoristeys jokaista ratakilometriä kohti.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot