Mainos
Mainos

Tasoristeysonnettomuudet kasvussa

Tasoristeysonnettomuudet ovat yhden välivuoden jälkeen jälleen lisääntymässä. Tänä vuonna on sattunut jo lähes saman verran onnettomuuksia kuin koko viime vuonna yhteensä.

Onnettomuudet vähenivät vielä viime vuonna parillakymmenellä edellisvuodesta, mutta tänä vuonna suunta näyttäisi taas ylöspäin. Heinäkuun puoliväliin mennessä onnettomuuksia kirjattiin jo 36, ja niissä kuoli neljä ihmistä.

Tasoristeysonnettomuudet sattuvat yleisesti tutussa paikassa ja hyvällä säällä. Yksi syy onnettomuuksiin on liian suuri lähestymisnopeus.

Varoituskehikon on ainakin huomattu laskeneen ajonopeuksia selvästi. - Näitä on nyt seitsemän Suomeen laitettu ja kun ihminen joutuu tällaisen hyvin merkityn portin läpi ajamaan, niin siinä varmasti unisinkin huomaa tämän tasoristeyksen, turvallisuusjohtaja Kari Alppivuori Ratahallintokeskuksesta kertoo.

Kehikoita onkin tarkoitus lisätä hiljaisiin tasoristeyksiin huomattavasti jo ensi vuonna.

Kokeiluun otetaan myös uudenlainen itse avattava, mutta automaattisesti sulkeutuva portti, joita aiotaan asentaa esimerkiksi metsäautoteille.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.07.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot