Mainos
Mainos

Tasoristeysonnettomuudet vähentyneet, kuolemat eivät

Tasoristeysonnettomuuksien määrä on vähentynyt viime vuosina.

Onnettomuuksissa on kuitenkin kuollut suurin piirtein saman verran ihmisiä kuin aiempinakin vuosina.

Keskimäärin tasoristeysonnettomuuksissa on kuollut vuosittain kymmenkunta ihmistä. Kuolemaan johtaneista onnettomuuksista enemmän kuin kolme neljästä sattui sellaisissa tasoristeyksissä, joissa ei ollut varoituslaitteita.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan rautatieturvallisuus on Suomessa hyvää eurooppalaista tasoa, mutta tasoristeysturvallisuus on keskiarvoa huonompi.

Keskus on laatinut listan suosituksia tasoristeysturvallisuuden parantamiseksi. Se suosittaa muun muassa tasoristeyksiä koskevien ohjeiden laatimista tienpitäjille sekä veturien havaittavuuden parantamista esimerkiksi käyttämällä kirkkaampia värejä. Lisäksi tulisi kehittää laitteita ja järjestelmiä, jotka helpottaisivat tasoristeysten paikallistamista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot