Mainos
Mainos

Tasoristeysturmissa kuollut jo kahdeksan ihmistä

Huomattava osa tasoristeysturmista sattuu rataosilla, joilla junaliikenne on vähäistä tai joilla junien nopeus on verraten pieni.

Tasoristeyksissä sattuneissa onnettomuuksissa on tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä kuollut kahdeksan ihmistä. Näiden rautatieliikenteessä tapahtuvien turmien kokonaismäärä on hieman laskenut aiemmista vuosista, mutta kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrä on suhteellisesti kasvanut.

Suomessa sattuu Ratahallintokeskuksen mukaan muihin Pohjoismaihin verrattuna neljä kertaa enemmän tasoristeysonnettomuuksia.

Valtion rataverkolla on 3715 tasoristeystä, joista 752 on varustettu varoituslaittein.

Huomattava osa tasoristeysturmista sattuu rataosilla, joilla junaliikenne on vähäistä tai joilla junien nopeus on verraten pieni. Usein tasoristeysturmat sattuvat autoilijalle tutussa ympäristössä.

Ratahallintokeskus muistuttaa liukkaiden talvikelien alkaessa autoilijoita tasoristeysten vaaroista muun muassa radioissa esitettävin tietoiskuin. Ne ovat osa viime keväänä aloitettua valistuskampanjaa, jossa ovat mukana Ratahallintokeskus, Rautatievirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, Tiehallinto, VR-Yhtymä sekä Liikennevakuutuskeskus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme