Mainos
Mainos

Tässä Matti Vanhasen vinkit hallitukselle

Entinen pääministeri, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen toivoo hallitukselta nopeita toimia Suomen velkataakan keventämiseksi. Vanhanen ei usko, että Suomi saa käännettyä velkataakkaansa nykymenolla.

MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Vanhanen määräisi Suomelle taloustautiin neljää eri lääkettä, jotka pitäisi ottaa heti.

– Lähes kaikki on kotimaisia toimia: palkkasopimuksella kilpailu, tuottavuutta lisää julkiselle sektorille, nykyistä suppeampi julkinen sektori, rahoituskysymykset, ja sitten työuria pitää pidentää, Vanhanen opastaa.

Nykyinen hallitus saa entiseltä pääministeriltä kiitosta siitä, että se on myöntänyt taloustilanteen ja tiedottanut siitä kansalaisille näyttävästi. Sen sijaan päätöksen teossa hallitus saa moitteita.

– Se [kuuden puolueen hallitus] on demokratiaa, vaalituloksen mukainen. Mutta se ei ole selitys sille, jos päätöksiä ei synny. Hallitus on tehty hallitsemista varten. Ei sitä muuten kannata ylläpitää, Vanhanen arvostelee.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme