Mainos
Mainos

Tässäkö totuus Itä-Suomen valoilmiöstä?

Itä- ja Kaakkois-Suomessa havaittiin eilen illalla ihmeellisiä valoilmiöitä, jotka näkyivät selkeästi tummalla taivaalla. Rykelmänä liikkuneet, sykkivät ja kirkkaat valot paikallistettiin Venäjän puolelle.

Pohjois-Karjalan rajavartioston päätoimiston päällikön Aarne Tiaisen vahvin selitys valoilmiölle ovat venäläisten sotaharjoitukset.

- Ne voivat olla naapurimaan sotaharjoituksiin liittyviä havaintoja. Toisaalta valot voivat liittyä lentotoimintaan tai säähavainnoinnin teknisiin laitteisiin. Siinä ovat minun suurimmat veikkaukseni.

Tiainen kertoo, että valot olivat epätavallisia, mutta eivät ainutkertaisia. Rajavartiostolle tulee vuosittain ilmoituksia vastaavanlaisista valoista samoihin aikoihin.

- Saattaa olla, että tämä vuodenaika vaikuttaa siihen, että tietyt asiat näkyvät taivaalla paremmin.

Säähavaintoja tehtiin Tiaisen mukaan muun muassa Imatralla, Värtsilässä ja Kiteellä.

Vai sittenkin ufoja?

Netissä on lähtenyt liikkeelle spekulaatiot siitä, oliko valoilmiöissä sittenkin kyse ufoista. Tiainen naurahtaa ajatukselle ja arveleekin, että ihmiset ovat olleet liikkeellä huumorimielelllä.

- Nämä havainnot eivät tietenkään tällaisia arvioita tue. Ehkä tuo on noita huumorin puoleen meneviä juttuja, Tiainen vastaa huvittuneesti.

Itäisen Suomen valoilmiöistä uutisoivat aiemmin Iltalehti, Uutisvuoksi ja Ylen Pohjois-Karjalan uutiset.

Valoilmiö tallentui myös Youtube-videoon:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme