Mainos
Mainos

Tästä joka kolmas vanhus joutuu kärsimään

Runsas kolmannes yli 75-vuotiaista suomalaisista kärsii yksinäisyydestä ainakin toisinaan. Vanhustyön keskusliiton mukaan yksinäisyyttä voitaisiin kuitenkin lievittää hyvinkin yksinkertaisilla keinoilla.

Liiton mukaan esimerkiksi sen järjestämässä ystäväpiiritoiminnassa ikäihmisten hyvinvointi, muisti ja terveys kohenivat. Lisäksi ryhmäläisten terveyspalveluiden käyttö väheni.

Toiminnasta tehdystä raportista käy ilmi, että lähes kaikki ryhmiin osallistuneet kertoivat yksinäisyyden tunteen lievittyneen ryhmän aikana.

Ikäihmisten kanssa työskentelevän sosiaaliohjaajan mukaan harva yksinäisyyttä kokeva puhuu siitä suoraan.

-Asia tulee esiin rivien välistä. Ihminen voi kertoa, ettei ei ole päässyt kotiovestaan ulos kahteen viikkoon tai että kukaan ei ole edes soittanut pitkään aikaan, sanoo Kaarina Helenius Helsingin kaupungin sosiaalivirastosta.

Yksinäisyys hiipii vanhuksen elämään pikku hiljaa esimerkiksi leskeytymisen tai heikentyneen terveydentilan kautta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot