Mainos
Mainos

Tästä maanteiden tappavasta yhdistelmästä ei ole liikoja puhuttu

Rekankuljettajista jopa 20 prosenttia sairastaa uniapneaa, suurin osa tietämättään. Asia luonnollisesti huolestuttaa kuljettajia, jotka ovat nyt lähteneet kampanjoimaan tämän puolesta.

Unenaikaiset hengityskatkokset eli uniapneatauti heikentää dramaattisesti unen laatua ja vastaa tutkimusten mukaan jopa 0,5 promillen humalatilaa. 

Tutkimusten perusteella on myös selvinnyt, että uniapneakuskilla on seitsenkertainen riski joutua liikenneonnettomuuteen terveesti nukkuvaan kuskiin verrattuna.  

Ammattikuljettajien uniapneaa ei ole Suomessa toistaiseksi juurikaan käsitelty, mutta kuljetusyhtiö Haanpään, auto- ja kuljetusalanliitto AKT:n, kuljettajajärjestö Rahtarien sekä usean eri tahon muodostama yhteenliittymä aikoo tuoda asian päivänvaloon. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot