Mainos
Mainos

Tästä on kyse: Näin Fennovoima-kuvio etenee

Fennovoima jätti 30.6. rakentamislupahakemuksen ja omistajuusselvityksen työ- ja elinkeinoministeriölle.

Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää selvitystä Fennovoimalta ja kroatialaisyhtiö Migrit Solarna Energijalta. Selvitysten perusteella ministeriö ottaa kantaa, täyttyykö Fennovoimalta vaadittu 60 prosentin osuus EU- tai Efta-maista olevilta omistajilta.

Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) mukaan ministeriö käyttää "tarvittavan ajan" kroatialaisyhtiön omistuksen ja sitä koskevien muiden tietojen selvittämiseen. Tämä voi kestää päiviä tai viikkoja.

Jos omistajuusedellytys ei täyty, ministeriö toimittaa valtioneuvostolle esityksen rakentamislupahakemuksen hylkäämisestä ilman muuta jatkokäsittelyä. Tämä on niin sanottu aikainen hylkäävä päätös.

Jos 60 prosentin ehto täyttyy, ministeriö jatkaa rakentamislupahakemuksen käsittelyä. Siihen kuluu lausuntokierroksineen vähintään kaksi vuotta.

TEM tekee aikaisintaan vuonna 2017 esityksen valtioneuvostolle, joka hylkää tai hyväksyy Fennovoiman rakentamislupahakemuksen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme