Mainos
Mainos

"Tästä se kesärusketus lähtee!" – Ensimmäiset uimarit ja auringonottajat syöksyivät rannalle

Polttavan kuuma aurinko houkutteli ensimmäiset auringonottajat Vantaan Kuusijärvelle hankkimaan kesärusketusta. Auringon paahde sai sään tuntumaan lähes helteiseltä, kun aurinko paahtoi pilvettömältä taivaalta eikä rannalla tuntunut tuulenvirettäkään. 

Lämpömittari näytti Kuusijärvellä jo 17 astetta ja pintavesi oli jo 12-asteista. Uimassa kävi koko ajan ihmisiä, sauna oli lämpimänä ja rannalle valui koko ajan lisää porukkaa. 

– Kesä tuli, nyt on jo uitu. Aurinko paistaa ja sammakotkin oli uimassa samaan aikaan. Tämä on ihanan virkistävää, kikattaa Emilia.


Rusketusraidat jo tänään

– Vesi on vielä vähän viileää, mutta sen jälkeen, kun nousin ylös vedestä, niin tässä laiturilla tuntuu nyt mukavan lämpimältä, kuvailee tuntemuksiaan iloisesti nauraen Emilia.

Emilian tavoitteena on hankkia upea kesärusketus ja rusketusraidat.

– Kyllä, kyllä tästä se lähtee jo tänään!

Uimavedet ovat Suomessa tällä hetkellä paikoin jopa viisi astetta tavallista lämpimämpiä.

Emmi Saarinen tuli rannalle äitinsä kanssa, mutta Emmille riitti kahlaaminen rantavedessä.

– En tarkene uida, mutta jos vesi olisi vähän lämpimämpää, niin olisi kiva mennä uimaan, pohti Emmi.

Uimaan ei pääse kuitenkaan kaikkialla, sillä Kilpisjärvellä on jäätä vielä vajaat 80 senttiä, mikä on 10 senttiä keskimääräistä vähemmän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme